Zao körömlakkok, káros anyagok nélkül

zao

zaoA ZAO körömlakkok használata teljesen biztonságos mivel nem tartalmaz káros összetevőket. Bambusz olajjal gazdagított formulájuk lehetővé teszi, hogy a ZAO körömápoló termékeket korlátok nélkül lehessen viselni minden nap.
Körömerősítő, francia manikűr, fényes és mattító fedőlakk, 20 féle szín található a kínálatban.

Természetesen erre a termékre is igaz, hogy nincs tesztelve állatokon, sem az összetevők, sem a kész termék, valamint nem tartalmaznak állati eredetű összetevőt.
A körömlakkok garantáltan mentesek az alábbi anyagoktól:
• – toluen és formaldehyde
• – Szintetikus kámfor és gyanta
• – dibutylphthalate és xylene

Az alábbiakban felsorolt káros anyagokat tartalmazzák a hagyományos körömlakkok amiket a ZAO száműzött termékeiből:

DBP (Dibutyl phtalate) (INCI megnevezés: DIBUTYL PHTALATE CAS-szám: 84-74-2): Felborítja az endokrinrendszerműködését. Irritálhatja a szemet (könnyezés, kötőhártya-gyulladás) és a felső légutakat (lehetséges orr-garatűri gyulladás,bronchitis(hörghurut) kialakulása).
Lenyelve vagy belélegezve a következő tüneteket okozhatja: fejfájás, hányinger, hányás, hasmenés, véres vizelet, szédülés,fényérzékenység, vesekárosodás.

Toluene (INCI megnevezés: TOLUENE CAS-szám: 108-88-3): Idegkárosító hatású. Gőzei 100 ppm (part per million=az egészegy milliomod része) feletti mennyiségnél irritálhatják a felső légutakat és a szemet. Ismételt, vagy hosszú távú kapcsolatba kerülésa szerrel zsíroldó hatással lehet a bőrre. Okozhat bőrpírt, hámlást, vagy bőrrepedést. A belélegzett gőzök ártalmas hatássallehetnek a központi idegrendszerre.

Formaldehyde (INCI megnevezés: FORMALDEHYDE CAS-szám: 50-00-0): Rákkeltő hatású anyag. 2004-ben az IARC(Internation Agency for Research on Cancer) az emberi szervezetben rákkeltő hatásúnak minősítette a formadehidet (1. csoport).Európában a formadehid ‘3. kategóriájú karcinogén’ (esetlegesen rákkeltő hatású az emberi szervezetben) anyag besorolástkapott, de miután Franciaország javaslatott tett a szigorúbb besorolásra, ez az osztályozás vizsgálat alatt van.

Xylene (Xilol) (INCI megnevezés: XYLENE CAS-szám: 1330-20-7/95-47-6/108-38-3): Ez az anyag enyhe szemirritációt,közepes bőrirritációt okozhat. Gőzei irritálhatják a szemet és a felső légutakat. Ismételt, vagy hosszú távú kapcsolatba kerülés a szerrel zsíroldó hatással lehet a bőrre. Okozhat bőrpírt, hámlást, vagy bőrrepedést. A belélegzett gőzök ártalmas hatással lehetnek a központi idegrendszerre, magas koncentráció okozhat visszafordíthatatlan májkárosodást, esetenként halált.

Colophony (rosin) (gyanta) (INCI megnevezés: COLOPHONIUM CAS-szám: 8050-09-7): Irritációt, légzési zavarokat okozhat.

Synthetic camphor (szintetikus kámfor) (INCI megnevezés: CAMPHOR CAS-szám: 76-22-2): Irritálhatja a szemet és a felsőlégutakat. Belélegezve okozhat csökkent légzést és lassú szívverést. Nagy dózisban belélegezve a következő tünetek jelentkezhetnek: édes íz érzése a szájban, torok irritáció, fejfájás, hányinger, hányás, szorongás, zavartság, arcizmok görcsösrángatózása, görcsösség, epilepsziás görcsök, kóma.

Szóval ha körömlakk, akkor ZAO! Káprázatos színek kompromisszumok nélkül!

bio4u

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.