Zao körömlakkok, káros anyagok nélkül

zao

zaoA ZAO körömlakkok használata teljesen biztonságos mivel nem tartalmaz káros összetevőket. Bambusz olajjal gazdagított formulájuk lehetővé teszi, hogy a ZAO körömápoló termékeket korlátok nélkül lehessen viselni minden nap.
Körömerősítő, francia manikűr, fényes és mattító fedőlakk, 20 féle szín található a kínálatban.

Természetesen erre a termékre is igaz, hogy nincs tesztelve állatokon, sem az összetevők, sem a kész termék, valamint nem tartalmaznak állati eredetű összetevőt.
A körömlakkok garantáltan mentesek az alábbi anyagoktól:
• – toluen és formaldehyde
• – Szintetikus kámfor és gyanta
• – dibutylphthalate és xylene

Az alábbiakban felsorolt káros anyagokat tartalmazzák a hagyományos körömlakkok amiket a ZAO száműzött termékeiből:

DBP (Dibutyl phtalate) (INCI megnevezés: DIBUTYL PHTALATE CAS-szám: 84-74-2): Felborítja az endokrinrendszerműködését. Irritálhatja a szemet (könnyezés, kötőhártya-gyulladás) és a felső légutakat (lehetséges orr-garatűri gyulladás,bronchitis(hörghurut) kialakulása).
Lenyelve vagy belélegezve a következő tüneteket okozhatja: fejfájás, hányinger, hányás, hasmenés, véres vizelet, szédülés,fényérzékenység, vesekárosodás.

Toluene (INCI megnevezés: TOLUENE CAS-szám: 108-88-3): Idegkárosító hatású. Gőzei 100 ppm (part per million=az egészegy milliomod része) feletti mennyiségnél irritálhatják a felső légutakat és a szemet. Ismételt, vagy hosszú távú kapcsolatba kerülésa szerrel zsíroldó hatással lehet a bőrre. Okozhat bőrpírt, hámlást, vagy bőrrepedést. A belélegzett gőzök ártalmas hatássallehetnek a központi idegrendszerre.

Formaldehyde (INCI megnevezés: FORMALDEHYDE CAS-szám: 50-00-0): Rákkeltő hatású anyag. 2004-ben az IARC(Internation Agency for Research on Cancer) az emberi szervezetben rákkeltő hatásúnak minősítette a formadehidet (1. csoport).Európában a formadehid ‘3. kategóriájú karcinogén’ (esetlegesen rákkeltő hatású az emberi szervezetben) anyag besorolástkapott, de miután Franciaország javaslatott tett a szigorúbb besorolásra, ez az osztályozás vizsgálat alatt van.

Xylene (Xilol) (INCI megnevezés: XYLENE CAS-szám: 1330-20-7/95-47-6/108-38-3): Ez az anyag enyhe szemirritációt,közepes bőrirritációt okozhat. Gőzei irritálhatják a szemet és a felső légutakat. Ismételt, vagy hosszú távú kapcsolatba kerülés a szerrel zsíroldó hatással lehet a bőrre. Okozhat bőrpírt, hámlást, vagy bőrrepedést. A belélegzett gőzök ártalmas hatással lehetnek a központi idegrendszerre, magas koncentráció okozhat visszafordíthatatlan májkárosodást, esetenként halált.

Colophony (rosin) (gyanta) (INCI megnevezés: COLOPHONIUM CAS-szám: 8050-09-7): Irritációt, légzési zavarokat okozhat.

Synthetic camphor (szintetikus kámfor) (INCI megnevezés: CAMPHOR CAS-szám: 76-22-2): Irritálhatja a szemet és a felsőlégutakat. Belélegezve okozhat csökkent légzést és lassú szívverést. Nagy dózisban belélegezve a következő tünetek jelentkezhetnek: édes íz érzése a szájban, torok irritáció, fejfájás, hányinger, hányás, szorongás, zavartság, arcizmok görcsösrángatózása, görcsösség, epilepsziás görcsök, kóma.

Szóval ha körömlakk, akkor ZAO! Káprázatos színek kompromisszumok nélkül!

bio4u

Vélemény, hozzászólás?