Valentin nap

Untitled

Február hónapról pár éve nem csupán a farsang jut eszünkbe, hanem a Valentin nap is. Ez az újnak számító Ünnep nagyon megosztja az embereket. Engedjétek meg, hogy megosszam veletek saját véleményem.

Évekkel ezelőtt olvastam Dr. Gary Chapman (amerikai pszichológus, házassági tanácsadó) könyvét az 5 szeretet nyelvről.
Dr. Gary Chapman szemléletes hasonlata szerint személyiségünk egy motorhoz hasonló, amelynek rendszeresen szükség van üzemanyagra ahhoz, hogy megfelelően működjön. A házasságban a házastársak feladata nem más, mint egymás szeretettankjának a feltöltése. A félreértések, csalódások és házassági problémák hátterében az áll, hogy szeretetünket nem partnerünk szeretetnyelvén fejezzük ki.

Az öt szeretetnyelv:
-Elismerő szavak
-Minőségi idő
-Ajándékozás
-Szívességek
-Testi kontaktus

Ezek közül mindannyiunknak van egy elsődleges szeretetnyelve, amely mélyebben hat ránk az összes többinél. Hasonlóan, ha nem beszéljük párunk elsődleges szeretetnyelvét, akkor ő valószínűleg nem érez kellő szeretet, még akkor sem, ha a többi nyelvet jól “beszéljük”.
Szerintem egy kapcsolatban mind az 5 szeretetnyelvet “beszélnünk” kell, azaz érdemes beszélnünk, nap mint nap smile hangulatjel
Így a Valentin napot nem tekintem másnak, mint egy lehetőséget arra, hogy az ajándékozás útján is kifejezhessük egymás iránti szeretetünket.

Valentin napi ajánlatukkal szeretnénk segíteni az ajándékozás szeretnyelvének gyakorlásában. 🙂

bio4u

Vélemény, hozzászólás?