Snails gyerek körömlakkok – csupa vidámság és játék vagy valami más?

335095_10150290646482770_143724822769_7547368_7741384_o

Amikor először hallottam a Snails gyerek körömlakkjairól elgondolkodtam azon, hogy a kislányok vágyán túl, hogy utánozhassák édesanyjukat, s az anyák azon igényén túl, hogy csemetéjük ezt a lehető legbiztonságosabban tehesse, mi mást tud adni egy lányos szülő és gyermeke számára.

Ekkor ugrott be, hogy a lakkozás milyen komoly próbatétel egy gyakorló kislány számára és, hogy ez a próbatétel mit is jelent az agyféltekék és a finommotorika szintjén.

335095_10150290646482770_143724822769_7547368_7741384_oAzt mondják, hogy az intelligencia annak függvénye, hogy milyen erős a két agyfélteke közti idegpálya-összeköttetés. Azaz, mennyire képes együttműködni az agy bal és a jobb félteke.

A bal féltekében található a beszéd megértésének és a beszédszervek mozgatásának a központja, tehát ez az oldal beszél. Emellett racionálisan és logikusan gondolkodik, mindent alaposan analizál, értelmez, kiszámol, majd rendszerez, valamint, ami még nagyon fontos, van időérzéke.
A jobb félteke nem beszél, de a beszéd érzelmi felhangjait érzékeli. Látásban többet tud, mint a baloldal, mondhatni, képekben gondolkodik: felismeri az arcokat, geometriai formákat, és a térben is tájékozódik. A jelenségekről egyidejűleg, holisztikusan vélekedik, amiket erőteljesen befolyásolnak az érzelmek. Működése ösztönös és őszinte, valamint nincs időérzéke. A muzsika élvezete is inkább jobb féltekés. A humorérzék és kreativitás is csak itt található.

Mivel a két oldal a testen kereszteződik, a féltekéket összekötő idegpályarendszert össze kell hangolni.

Az összehangolódás csecsemőkorban a kúszás és a mászás megtanulásával kezdődik. Mind a kúszás, mind a mászás segít abban, hogy az addig külön-külön működő féltekék különböző funkciói összehangolódjanak. A Baba megtanulja külön választani a jobb vagy bal oldalát érintő érintéses, mozgásos információkat, hangokat, képeket. Integrálja a testből bejövő impulzusokat, és a test minden irányú mozgását is koordinálja.

Ezzel párhuzamosan összehangolódnak az érzések a tényekkel, a képek a szavakkal, az időbeni eligazodás a térben való tájékozódással, a kreativitás a logikai gondolkodással, és az ösztönösség a tudatossággal.

Az immunrendszer is akkor tud a legeredményesebben dolgozni, ha az agy optimális hatásfokon működik! Ha javítani szeretnénk gyermekünk egészségi állapotán, akkor figyelmet kell szentelnünk az agyféltekék összehangolására is.

Sok tanulási nehézség fakadhat abból, ha a két oldal nem hajlandó együttműködni kellőképpen, illetve nincsenek megfelelően edzve az idegpálya-kapcsolatok a két félteke között.

Egy másik fejlesztendő terület a finommotorika, azaz a kézügyesség sokféle játékkal fejleszthető, tökéletesíthető. Kiemelten nagy jelentősége van ennek, hiszen az iskolai életben szükséges íráskészségnek ez az alapja. Sokan abba a tévedésbe esnek, hogy ez csak rajzolással, színezéssel érhető el, ám ez tévedés. Az íráskészség kifejlődéséig hosszú út vezet, és ezt nem lehet leszűkíteni pusztán a rajzolásra.

A Snails gyerekkörömlakkok használatával, mind a finommotorika, mind az agyfélekék finom hangolása fejleszthető. Fontos, hogy a kislány maga próbálja kilakkozni körmeit, azaz ne az anyuka tegye ezt meg helyette! Nem kis feladat jobb kezében a lakk ecsetjével szépen a bal kéz körmeit díszíteni, majd az ecsetet átvenni bal kézbe, majd a jobb kéz körmeit festeni. A glitterek és matricák további játékos módon járulnak hozzá a finommotorika hangolásához. Persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy milyen öröm, ha mindezt az Édesanyával együtt vagy kis barátnők társaságában teheti meg.

PictureSNAILSEXTRAS

Nagyon úgy tűnik, hogy a Snails a kislányok “legója”.

https://bio4u.hu/termekkategoria/markak/snails/

 

 

 

bio4u

Vélemény, hozzászólás?