GY.I.K.

Rendeléssel kapcsolatos kérdések

Hogyan tudok rendelni?

Rendelését a webáruházon keresztül vagy email-ben adhatja le. Webáruházunk a nap 24 órájában fogadja a rendeléseket. Ha kérdése lenne vagy segítséget szeretne kérni, akkor ügyfélszolgálatunkat az alábbi elérhetőségeken érheti el:

Telefonon 10 – 17 óra között fogadjuk hívását a 06 70 604 5060-as telefonszámon, vagy kérdését elküldheti e-mailben az info@bio4u.hu e-mail címre.

Van minimális rendelési érték?

A BIO4U webáruházban nincs meghatározva minimális rendelési érték

Van lehetőség személyes átvételre?

Nem, egyelőre a BIO4U csak webshopként működik.

Mi történik, ha előre utaltam vagy bankkártyával fizettem, de nem tudnak minden megrendelt terméket szállítani a megrendelésemből?

Ha valamelyik terméket nem tudjuk szállítani, arról minden esetben értesítjük a megrendelőt. A megrendelő rendelkezik arról hogy a termék árának visszautalásűt kéri, vagy a hiányzó termék helyett egy hasonló, ugyanolyan értékű terméket kér, vagy megvárja, hogy a termék ismét elérhető legyen. A későbbi időpontban küldött termékn a szállítási költséget a BIO4U állja.

Van lehetőségem módosítani a megrendelésemen?

A kiválasztott termékek darabszáma és az egyes termékfajták módosítására, törlésére a tényleges fizetést megelőzően van mód.

Szállítással kapcsolatban felmerülő kérdések

Milyen futárszolgálattal szállítjuk házhoz a megrendeléseket?

A megrendeléseket belföldön a GLS futárszolgálattal szállítjuk házhoz.

Mikorra várhatom a csomagot?

A szállítási határidő a megrendelés napjától számítva 2 – 5 munkanap.

Ha egy termék nem elérhető, azaz nincs raktáron, vagy nem beszerezhető, akkor a szállítási idő kitolódhat, de ezt minden esetben jelezzük és egyeztetünk, hogy megtaláljuk az Ön számára legmegfelelőbb megoldást.

A feladás napján egy szállításról szóló visszaigazoló email-t küldünk a megrendelő részére, amelyben tájékoztatjuk, hogy a csomagot átadtuk a futárszolgálatnak, ami másnap fog megérkezni.

Milyen időintervallumban kézbesítik a megrendelésemet?

Az GLS futárszolgálat 8 – 17 óráig szállítja a csomagokat, pontos időpontot nem tudunk meghatározni.

Amennyiben szeretné tudni, hogy hány óra körül vagy milyen időintervallumban fog a futár a szállítási címre érni, kérjük jelezze;  a küldeményazonosító szám alapján a szállítási nap reggelén lekérjük az információt a GLS Ügyfélszolgálatától.

A másik megoldás, hogy megadjuk a küldeményazonosító számot, amivel Ön érdeklődhet az GLS Ügyfélszolgálatánál.

A GLS FlexDekiveryService: https://gls-group.eu/HU/hu/tajekoztatas-e-mailben

 

GLS elérhetőségei:

Címzetteknek fenntartott ügyfélszolgálat
munkanapokon 7.00 – 20.00 érhető el
Telefon: +36 1 802 0265*
Mobil: +36 20 890-0660*

Mi történik akkor, ha kézbesítéskor nem vagyok a szállítási címen?

Fontos, hogy olyan szállítási címet adjon meg, ahol napközben tartózkodik (akár munkahelyi vagy otthoni cím). Sikertelen kézbesítés esetén a futár másnap még egyszer megkísérli a kézbesítést. Amennyiben másodszor sem sikerül átadni a csomagot, értesítőt fog hagyni a címzett postaládájában. Ha a kiszállítás sikertelen, abban az esetben a kifizetett terméket újból kiszállítjuk előre egyeztetve, maximum 30 napig.

Amennyiben a vásárló ezen egy hónap elteltét követően sem veszi át a megvásárolt terméket/termékeket, abban az esetben a BIO4U webáruház eláll a vásárlási szerződéstől, azt egyoldalúan felbontja, és a vételárat 40% kötbér megtartása mellett visszautalja a vásárló által vásárlásakor megadott bankszámlaszámára.

 

Mi a teendő sérült csomag esetén?

A megrendelt termékeket gondosan becsomagoljuk, az üveges termékeket külön légpárnás fóliával is becsavarjuk. A kartondobozt teljesen kitöltjük porisztirol térkitöltő anyaggal.

Ha a csomag mégis sérülten érkezik,  a csomag külsején észlelt sérülés, átázás miatt belső sérülésre lehet következtetni, kérjük jelezze Ügyfélszolgálatunknál az info@bio4u.hu e-mail címre vagy a 06 70 604 5060 telefonszámon. A futárnak Jegyzőkönyvet kell felvennie a sérülésről. A csomagot ne vegye át, hanem irányítsa vissza hozzánk. Rendelését ebben az esetben rövid időn belül újból szállítjuk.