Tüdő-füves cseppek 8 gyógynövény alkoholos kivonata 50 ml

2 .135 Ft

Összetevők: hordozó (víz és alkohol), kakukkfű, izlandi zúzmó, cickafarkfű, mezei zsurló, lándzsás útifű, orvosi zsálya, fehérmályva levél és tüdőfű

A kakukkfűből 9,45 mg, az izlandi zúzmóból 8 mg, a cickafarkfűből, mezei zsurlóból, lándzsás útifűből, orvosi zsályából, fehérmályva levélből és tüdőfűből egyaránt 7 mg található a 21 cseppben.

Összetevők: hordozó (víz és alkohol), kakukkfű, izlandi zúzmó, cickafarkfű, mezei zsurló, lándzsás útifű, orvosi zsálya, fehérmályva levél és tüdőfű

A kakukkfűből 9,45 mg, az izlandi zúzmóból 8 mg, a cickafarkfűből, mezei zsurlóból, lándzsás útifűből, orvosi zsályából, fehérmályva levélből és tüdőfűből egyaránt 7 mg található a 21 cseppben.

Fogyasztási javaslat: fő étkezés után 1×21 csepp, 1 pohár vízben oldva

Orvosi tüdőfű (Pulmonaria officinalis)

Levelének fontosságát alátámasztja, hogy régen a népi gyógyászatban azt vallották, hogy a tüdőbetegségeket olyan növényekkel lehet csak gyógyítani, melynek levelei valamilyen hasonlóságot mutatnak a tüdővel. Amint a növény neve is elárulja, az orvosi tüdőfű leveleiből készített tea meghűlés, rekedtség és felső légúti gyulladás enyhítésére lehet használható. Zsenge leveleit levesekbe teszik, vagy vermut ízesítésére használják. A nyálkában és C-vitaminban gazdag levél és virágos hajtás bőrlágyító, köptető, vizelethajtó, összehúzó hatású lehet, gyorsíthatja a sejtek regenerációját.

Legfontosabb hatóanyaga, az allantoin nevű vegyület, amely nedvesítő és keratolitikus hatású, növeli az extracelluláris mátrix víztartalmát, gyorsítja az elhalt bőr külső rétegeinek lehámlását, simítja a bőrt, elősegíti a sejtosztódást és a sebgyógyulást valamint gyulladás gátló és bőrvédő hatású. Emellett megtalálhatóak még a növényben különböző flavonoidok (kempferol, kvercetin), kovasavszármazékok, a pirrolizidin nevű alkaloid és cserzőanyagok is. Viszonylag sok, 10-15% ásványi anyagot tartalmaz, levele és virágos hajtása pedig igen gazdag nyálkaanyagban és C-vitaminban. Az orvosi tüdőfű nyálkatartalma folytán a drog irritációcsökkentő hatású lehet, és hagyományosan légúti megbetegedések kezelésére alkalmazható.

Azért fontos az alkoholos-vizes kivonat, mert a pirrolizidin alkaloid vízben alig, alkoholban pedig nagyon jól oldódik. Belsőleg: naponta, főétkezés után 1×21 csepp, 1dl vízben oldva. Enyhítheti az enyhe lefolyású, meghűléses eredetű légúti betegségeket, valamint enyhítheti a tüdő és a légcső irritációját, elősegítheti a váladék felszakadását, tehát alkalmas lehet a légcsőhurut és a légzőszervi panaszok kezelésére is. Segítségünkre lehet légzési nehézségek fellépésekor (nyomás, fájdalom csökkentésére), mellnyálkahártyagyulladás kiegészítő kezelésére, tüdővérzés csillapítására (orvosi felügyelet mellett), asztmatikus rohamok csillapítására, mellhártya és szívburok ödéma esetén, hörgő vértolulásakor (orvosi felügyelet mellett). Segíthet még gége és garathurut esetén, azzal, hogy oldhatja a hurutokat. Jó hatása lehet, akár dohányzás következtében kialakult kínzó rekedtség esetén. Alkalmas lehet toroksipoly és polip kiegészítő kezelésére, nyálkatömlő eldugulás és gyulladásakor, serkentheti a légcsövekben lévő csillók működését. Segíthet még tüdő tuberkulózis (szigorú orvosi felügyelet mellett), tüdőtágulás esetén. Segíthet leszokni a dohányzásról, elmulaszthatja a reggeli köhögést, jó hatása lehet a dohányosok légcsőbántalmaira. Csökkentheti a sejtburjánzást, ezért jó hatása lehet a tüdő ezen betegségeinek kiegészítő kezeléseként. Köhögéscsillapító és köptető teakeverékek összetevője lehet, valamint használják még vérzéscsillapításra, hasmenés és aranyeres csomók kezelésére. Összehúzó hatása lehet, ezáltal meggyorsíthatja a sejtek regeneráló képességeit, mindemellett a népi gyógyászatban a bélnyálkahártya-gyulladás kezelésére is használhatják. Hatásos lehet még hasmenés ellen, ezért érdemes ezt a növényt választani vírusos légúti fertőzésekhez társuló gyomor és bélbántalmak esetén. Használható lehet még vérzéscsillapításra, hasmenés, aranyeres csomó kezelésére vagy fáradt szem felfrissítésére. A homeopátia hörghurut kezelésére használja.

Továbbá segítségünkre lehet bélnyálkahártya-gyulladás esetén, gyomor és bélcsatorna gyulladása esetén, és jótékony hatású lehet öblögetőként is száj és garatüreg gyulladásakor.

 

Vélemények


Még nincsenek értékelések.

“Tüdő-füves cseppek 8 gyógynövény alkoholos kivonata 50 ml”értékelése elsőként