Kukoricacsíra-olaj babérlevéllel 50 ml

1 .945 Ft

A babérlevél olaja elpusztíthatja a betegségeket okozó baktériumokat és gombákat csakúgy, mint a legtöbb aromás fűszer, valamint immunrendszer segítő hatása lehet.

Elfogyott

A Babér hatóanyagai: 2% illóolaj, amely 49 különböző komponensből áll. Leghatékonyabb vegyülete a cinede 35,7%, emellett tartalmaz még cineolt 1,8%, eukaliptolt, 2-8%-ban tartalmaz eugaenolt, metil-eugenolt, linaloolt, pinéneket, alkaloidokat, csersavakat, keserű anyagokat.

A babérlevél olaja elpusztíthatja a betegségeket okozó baktériumokat és gombákat csakúgy, mint a legtöbb aromás fűszer, valamint immunrendszer segítő hatása lehet. A friss gyógynövény külsőleg használható lehet fertőtlenítésre kisebb háztartási baleseteknél habár orvosi kezelésre nem elég hatékony. Mindemellett a babérlevél növelheti a pszichés tudatosságot. A modern orvostudomány nem bizonyította egyértelműen gyulladás gátló hatását, azonban számos mai füvészkönyv ajánlízületi gyulladásra babérolajos bedörzsöléses kezelést mint fájdalomcsillapítót, és reumás betegségekre is jó hatása lehet.

Kedvezően hathat a légzőszervrendszerre, köptető, hurutoldó, köhögéscsillapító, és fül-orr-gégefertőzésekre is jó hatása lehet. Segítheti a kiválasztó szervek működését, veseelégtelenség esetén lehet jó hatása, valamint vizelethajtó lehet. Segítheti még az emésztőszervrendszereinket. Bélgombák ellen, valamint kimondottan hatékony lehet a Candida gombafajok ellen is. Emésztési zavaroknál segíthet, erjedés és rothadás gátló hatású lehet (renyhe emésztés, puffadás). Jó hatása lehet anorexia, vagy idegi eredetű emésztési zavarok esetében is. Serkentheti az emésztést, étvágyjavító hatása lehet. Nyugtató, relaxáló hatású, enyhe altatószerként is hathat. Segíthet még bőrkiütés, izomfájdalom, furunkulus, gennyes sebek esetén. Jól jöhet migrénes fejfájásnál, ajaksérülések pl. herpesz vírus okozta kellemetlen tünetek enyhítésére, menstruáció előre hozatalánál.
Végeztek laboratóriumi vizsgálatokat, amely eredményeként a babérolaj kis dózisban megnyugtatja az állatokat, de nagyobb dózisban kábulatot okoz.

Fogyasztási javaslat: naponta 2ml (1 mokkáskanál).

Vélemények


Még nincsenek értékelések.

“Kukoricacsíra-olaj babérlevéllel 50 ml”értékelése elsőként