Biorganik Bio tamari szójaszósz 250 ml

1 .235 Ft

 

A japán “tamari” szó a “tamaru” szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljesértékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítsre használják) előállítása során. A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő.

 

A japán “tamari” szó a “tamaru” szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljesértékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítsre használják) előállítása során. A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő.
Ma, modern technológiákkal a következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, mielőtt lefejnék, pasztörizálnák és kiszerelnék.

Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 235 KJ / 56 Kcal
Zsír: 0,0 g
amelyből:
– telített zsírsavak: – g
Szénhidrát: 6 g
– amelyből cukor: 6 g
Rost: 0 g
Fehérje: 10 g
Só: 12 g

 

Vélemények


Még nincsenek értékelések.

“Biorganik Bio tamari szójaszósz 250 ml”értékelése elsőként